8 ознак того, що вам потрібна невідкладна стоматологічна допомога. Стоматологія в м.Суми

Стоматологічна допомога: які послуги пацієнт може отримати безоплатно –  Новини Полтавщини

Невідкладна стоматологічна допомога може призвести до болю, набряку, дискомфорту або навіть більш значних проблем. Однак ви можете запитати, що таке невідкладна стоматологічна допомога та які ознаки вказують на те, що вам потрібно звернутися до стоматолога невідкладної допомоги, щоб отримати невідкладну стоматологічну послугу.

Важливо розуміти різницю між стоматологічною проблемою, яку можна відкласти до наступного візиту до стоматолога, та екстреною проблемою, яка може загрожувати вашому здоров’ю. У цьому дописі обговорюється, що вам слід знати про невідкладну стоматологічну допомогу та як розпізнати проблему із зубами, яка потребує негайної допомоги.

Що таке невідкладна стоматологічна допомога?

Невідкладна стоматологічна ситуація – це будь-яка стоматологічна проблема, яка потребує негайного лікування, щоб полегшити сильний біль, зупинити кровотечу або зберегти зуб. Це також стосується стоматологічних інфекцій (наприклад, септицемії), які можуть бути небезпечними для життя.

Поширені невідкладні стоматологічні ситуації та ознаки того, що вам потрібна екстрена стоматологічна допомога

Невідкладна стоматологічна допомога часто характеризується болем і кровотечею. Однак не всі зубні болі або проблеми з зубами вважаються невідкладними. Щоб визначити, чи потрібна вам екстрена стоматологічна допомога, чи можете ви почекати до наступного візиту до стоматологічного кабінету, перевірте наявність наведених нижче стоматологічних проблем або ознак.

У вас хитається або вибитий зуб

Вам потрібно негайно звернутися до стоматолога, якщо ваші зуби хитаються, хитаються або вибиті з рота. Розхитаний або вибитий зуб може свідчити про локалізовану інфекцію (наприклад, карієс або захворювання ясен ) або травму зуба ( як правило, спричинену сильним ударом внаслідок падіння, спортивної травми або автомобільної аварії ). Швидко вживаючи заходів, ваш стоматолог може повторно вставити ваш зуб і зберегти його або визначити першопричину та призначити лікування.

Якщо у вас вибитий зуб, перед візитом до стоматолога зробіть наступне:

Обережно підніміть зуб, не торкаючись його кореня

    • Промийте (не тріть)
    • Якщо можливо, знову вставте його в гніздо
    • Якщо ви не можете вставити його знову, помістіть його в ємність з водою або молоком
    • Зверніться до стоматолога якнайшвидше, щоб збільшити шанси зберегти свій природний зуб

У вас сильний зубний біль

Зубний біль і дискомфорт – це те, на що не варто ігнорувати. Це спосіб вашого тіла висловити проблему в роті, яку потрібно перевірити. Якщо ви відчуваєте незрозумілий або раптовий зубний біль або біль посилюється, зверніться до свого стоматолога для правильної діагностики та лікування.

Ясна болять, набрякають або кровоточать

Такі проблеми, як періодичне подразнення ясен, не вважаються невідкладною стоматологічною проблемою. Однак ясна з надмірною або періодичною кровотечею можуть свідчити про основну проблему зі здоров’ям або зубами, особливо якщо вони супроводжуються набряком і болем. Ці симптоми (особливо якщо вони викликані захворюванням ясен) можуть досягти точки неповернення, якщо їх не лікувати.

Ваш рот або щелепа опухли

Якщо ваша щелепа або рот раптово опухли без видимих ​​причин, то настав час відвідати стоматолога для негайного лікування. Ці симптоми можуть вказувати на серйозну інфекцію, подразнення лімфовузлів або основну проблему, яку професійний стоматолог повинен негайно вирішити.

Ви помітили ознаки абсцесу зуба

Абсцес зуба – це хвороблива, важка та потенційно небезпечна для життя інфекція, яка зазвичай виявляється біля кореня інфікованого зуба. Це зазвичай спричинено важким захворюванням ясен, нелікованим карієсом або будь-якою травмою зуба, як-от надкол або тріщина зуба. Симптоми зубного абсцесу включають:

    • Лихоманка
    • Неприємний присмак у роті
    • Чутливість зубів
    • Постійний зубний біль
    • Прищики на яснах
    • Опухле обличчя
    • Ніжні лімфатичні вузли на шиї

Абсцес зуба є невідкладною стоматологічною проблемою, оскільки інфекція може поширитися за межі ротової порожнини та викликати проблеми в інших частинах тіла.

Зубна пломба відсутня (або у роті смак металу)

Якщо у вас раніше була металева пломба, і ваш рот раптом починає відчувати присмак металу, можливо, ваша стара пломба ослабла або тріснула. Відсутність пломби є потенційною невідкладною проблемою для зубів, оскільки ваш зуб може легко зламатися через відсутність зміцнення, яке забезпечує зубна пломба. Нерви вашого зуба можуть бути навіть оголені, що призведе до кількох інших стоматологічних проблем, які вимагають негайної допомоги.

Між зубами застряг предмет/їжа

Ви повинні негайно звернутися до свого стоматолога, якщо якийсь предмет або шматок їжі застряг між вашими зубами, і зубною ниткою або чищенням щітки його не можна видалити. Невилучення предмета може призвести до карієсу, захворювання ясен, подразнення ясен, кривих зубів (оскільки це може зрушити зуби) або інфекції.

Ваша зубна коронка ламається або відпадає

Ви повинні негайно звернутися до стоматолога, якщо ваша зубна коронка зламалася або повністю відпала. Це пояснюється тим, що ваші зуби будуть відкриті та чутливі до інфекції та пошкоджень. Екстрений візит до стоматолога для заміни зубної коронки може допомогти вам уникнути необхідності видалення кореневого каналу або іншої стоматологічної процедури для збереження здоров’я порожнини рота.

Ми надаємо невідкладну стоматологічну допомогу в м.Суми.

Хоча належна гігієна ротової порожнини може допомогти уникнути деяких проблем із зубами, невідкладна стоматологічна ситуація може статися. Ось чому ми пропонуємо невідкладні стоматологічні послуги, щоб позбавити вас від болю та вирішити будь-які стоматологічні проблеми, які у вас можуть виникнути.

Помітили будь-який із описаних вище ознак у роті? Пам’ятайте, що під час невідкладної стоматологічної допомоги час має важливе значення, щоб не допустити погіршення ситуації. Зателефонуйте за номером +380661968793. або домовтесь про зустріч із нами зараз, щоб ми могли зустрітися з вами якнайшвидше.