Тріснуті зуби: які ознаки та варіанти лікування? Стоматологія Суми

Зламаний зуб - що з цим робити? | HCentrum

Жити з пошкодженими зубами може бути незручно, і це може зашкодити вашій самооцінці. Крім того, це може призвести до ускладнень, таких як інфекція.

Отже, як дізнатися, чи є у вас тріщини на зубах, і які є варіанти лікування? Продовжуйте читати, щоб дізнатися.

Ознаки тріщин на зубах

Тріснуті зуби не завжди мають симптоми. Однак деякі люди відчуватимуть біль, який не є постійним. Швидше за все, ви відчуєте біль під час жування, особливо коли відпускаєте укус.

Ви також можете мати чутливість до перепадів температури, а також до солодкої їжі.

Нарешті, очевидною ознакою тріснутого зуба є припухлість ясен навколо ураженого зуба.

Причини тріщин на зубах

У багатьох людей  є бруксизм , тобто скрегіт зубами, а в деяких на додаток до цього спостерігається стискання зубів. Легше зупинити скрегіт і запобігти тріщинам зубів, якщо це відбувається вдень, але якщо у вас нічний бруксизм, це може бути важче зупинити.

Ви також можете отримати тріщини на зубах через жування або відкушування твердої їжі. Травма ротової порожнини також може призвести до тріщин зубів.

Інші причини включають занадто великі пломби (вони порушують цілісність ваших зубів) і різкі зміни температури у роті. Якщо вам за 50, у вас також більше шансів зіткнутися з тріщинами на зубах.

Лікування тріщин на зубах

У деяких випадках невеликі волосяні тріщини на зубах не потрібно лікувати, особливо якщо вони не викликають болю та не впливають на зовнішній вигляд. В іншому випадку   стоматолог може лікувати тріщини на зубах кількома способами .

Найменш інвазивним лікуванням є бондинг. Стоматолог заповнює тріщину пластиковою смолою, щоб відновити зовнішній вигляд і функцію вашого зуба.

Якщо тріщину неможливо виправити за допомогою бондингу, ваш стоматолог може встановити на зуб коронку. Це фальшивий зуб, виготовлений або з порцеляни, або з кераміки, який відповідає іншим вашим зубам. Його встановлюють і цементують на ваш пошкоджений зуб і можуть прослужити все життя, якщо ви за ним дбаєте.

У більш серйозних випадках вам може знадобитися операція кореневого каналу. Це видаляє пошкоджену пульпу і може запобігти подальшому пошкодженню та інфекції.

У крайніх випадках стоматологу може знадобитися видалення зуба. Це крайній засіб, якщо внутрішні структури вашого зуба (такі як нерви та коріння) серйозно пошкоджені та не можуть бути врятовані.

Зверніться до стоматолога щодо тріщин на зубах

Якщо ви підозрюєте, що у вас тріснули зуби, то найкращою ідеєю буде якнайшвидше звернутися до стоматолога. Вони можуть дати вам ретельну оцінку, а потім обговорити найкращі варіанти лікування, гарантуючи, що ви почуватиметеся комфортно та безпечно весь час.

Тріснутий зуб може погіршитися, тому не зволікайте. Чим раніше ви звернетеся до стоматолога, тим вище шанс, що вам не знадобляться серйозні заходи.

Якщо вам потрібен стоматолог у м.Суми,  зв’яжіться з нами  сьогодні. Ми працюємо з понеділка по п’ятницю, крім середи.

Запис на консультацію за номером: +380661968793.