Вирвати зуб чи врятувати?

Видалення зуба в Одесі. Показання, протокол лікування, діагностика. | Geneva

Коли ваш зуб інфікований або хворий, може здатися, що вирвати його – це легкий вибір, особливо якщо ви відчуваєте біль. Але не так швидко! Виривання цього зуба може бути легким вибором, але це може бути не найкращим вибором. Більшість людей не знають про переваги збереження природних зубів. Вирвати зуб чи зберегти його, зрештою, вирішувати тільки вам, але переконайтеся, що ви знаєте всі факти, перш ніж приймати таке важливе рішення.

Вирвіть зуб або врятуйте його: переваги збереження вашого зуба

Які саме переваги збереження ваших зубів? Ми звернулися за відповідями до експертів, ендодонтів – стоматологів, які зосереджені на збереженні природних зубів.

Природні зуби міцніші. Природні зуби міцніші, функціонують краще, ніж штучні, і за ними легше доглядати. Хоча технології та матеріали кращі, ніж будь-коли, штучні зуби все ще не мають такої міцності, як природні зуби.

Уникайте зміщення зубів. Коли зуб висмикують, у вашій усмішці утворюється щілина, що дозволяє зміщувати навколишні зуби. Це зміщення потребує часу та може призвести до проблем із жуванням і прикусом. Ці проблеми можуть створити ефект доміно болю, поганого харчування та зниження якості життя.

Підтримуйте свій молодий вигляд. Під час виривання зубів вириваються також і коріння, які підтримують щелепу. Коли в кістці є щілина, навколишня кістка руйнується, і люди часто виглядають старшими, ніж вони є.

Без втрати впевненості. Якщо під час посмішки видно зуб, який потрібно вирвати, утворена щілина може негативно вплинути на вашу впевненість у собі. Знову і знову ми бачимо пацієнтів, які втратили свою радісну посмішку, тому що вони соромляться своїх зубів.

Менше болю. Після виривання зуба більшість пацієнтів повідомляють про біль ще кілька днів, особливо якщо вони відчувають сухість лунки. Коли зуб залишається на місці через кореневий канал, біль усувається відразу після усунення інфекції, і немає ймовірності сухої лунки.

Менше візитів до стоматолога. Після видалення зуба стоматолог може розглянути питання про встановлення коронки, імплантату, моста або іншого стоматологічного пристрою, щоб усунути проблему зміщення зубів. Це може означати більше відвідувань стоматолога, більше витрат, а іноді й більше болю.

Менше витрат.  Хоча ви можете думати, що вирвати зуб дешевше, ніж його виправити, правда полягає в тому, що заміна зуба вимагає більше часу та грошей. І вибір не замінювати його, ймовірно, матиме фізичні та емоційні витрати.

Вирвіть зуб або врятуйте його: як врятувати зуб

Є багато вагомих причин триматися своїх природних зубів якомога довше. Але карієс і інфекція можуть зробити це проблемою і змусити вас вирішити вирвати зуб або зберегти його. Відповіддю зазвичай є обробка кореневого каналу, процедура, під час якої внутрішня частина зуба очищається та дезінфікується для видалення запаленої або інфікованої внутрішньої пульпи. Після того, як внутрішня частина зуба очищена, природний зуб наповнюють речовиною для міцності та захищають або відновлюють за допомогою коронки, завдяки чому він знову функціонує, як будь-який інший зуб.

Ви не тільки зберігаєте свій природний зуб, кореневий канал усуває біль, а час відновлення дуже короткий.

Вирвіть зуб або врятуйте його: коли його видаляти

Хоча завжди краще зберегти зуб, бувають випадки, коли видалення є кращим варіантом. Якщо зуб тріснув, особливо якщо він тріснув нижче лінії ясен або в кількох місцях, може знадобитися видалення. Якщо зуб занадто слабкий для реставрації, можливо, краще його вирвати.

Якщо ваш стоматолог пропонує видалення, запитайте, чи можна замість цього зробити кореневий канал. Це обговорення з вашим стоматологом важливо, щоб допомогти відповісти на питання, вирвати зуб чи зберегти його? Потрібна друга думка чи потрібно звернутися до стоматолога щодо болючого зуба? Фахівці клініки «Brilliant Smile» завжди готові вам допомогти

Записатися на консультацію можна за номером +380661968793.