Переваги зубних імплантатів

зубні імплантати

Зубні імплантати так багато цікавлять і чим захоплюються, що важко зрозуміти, з чого почати! Не дивно, що стоматологи та пацієнти так люблять зубні імплантати як засіб для заміни втрачених і пошкоджених зубів, а також для реставрацій, що не підходять, оскільки вони найкращі після справжніх зубів.

Сьогодні ми обговорюємо переваги зубних імплантатів на все життя та їх роль у порожнині рота.

Що таке імплант?

Зубний імплантат є заміною кореня зуба і хірургічним шляхом встановлюється в щелепу. Оскільки вони виготовлені з титану, який надзвичайно сумісний з людським тілом, щелепна кістка легко сприймає імплантат як нову сутність, і щелепна кістка росте навколо нього.

Дуже рідко бувають випадки, коли імплантати відторгаються організмом (лікування має 95% успіху), хоча в таких ситуаціях зазвичай це пов’язано з поганим станом пародонту. Перед вашим лікуванням ми порадимо вам, як підтримувати гарне здоров’я ротової порожнини з метою сприяння здоровому періоду осіоінтеграції – це процес, під час якого імплантат з’єднується з тілом.
Захистіть свою щелепну кістку

Однією з переваг зубних імплантатів, про яку не згадують, є їх здатність зберігати та захищати щелепну кістку.

З протезуванням зубів, наприклад протезами та мостами, які не встановлюються хірургічним шляхом, щелепна кістка не забезпечує захисту, який потрібен, щоб залишатися здоровою. Оскільки зубні імплантати створюють зв’язок із щелепною кісткою (про що ми говорили раніше в блозі), вона отримує необхідну стимуляцію, щоб залишатися міцною.

Процедури заміни зубів, які не передбачають використання зубних імплантатів, призводять до того, що щелепна кістка перестає виконувати свої обов’язки, що призводить до резорбції (усадки) щелепної кістки. Це може радикально змінити форму вашого обличчя, оскільки область щік починає випадати, провокуючи появу зморшок і навіть змушуючи підборіддя виступати вперед. Такі зміни на обличчі можуть зробити людину не по роках старою, що може стати великим емоційним тягарем для життя.

Отже, обираючи зубні імплантати з метою захисту вашої щелепної кістки, ви також зберігаєте структуру обличчя та естетику.

Люблю свою посмішку знову

Втрата будь-якого зуба в роті може негативно позначитися на вашому бажанні посміхатися, але це може стати ще гіршим, якщо ви втратили передній зуб, який є частиною «соціальної шістки» (зубів, які найбільше видно під час усмішки).

Коронка, зубний протез або міст, які сидять на верхній частині ваших імплантатів, будуть виготовлені так, щоб відповідати наявним зубам і виглядати надзвичайно автентично. Насправді оточуючі не зможуть відрізнити ваш вставний зуб або зуби від наявних. Тут, у клініці «Brilliant Smile», ми пишаємось тим, що плануємо та виготовляємо індивідуальні реставрації для пацієнтів, і для цього використовуємо найсучасніше програмне забезпечення.

Їж те, що любиш

Їжа є (або, на нашу думку, має бути) одним із найбільших задоволень у житті. Ніхто не хоче відчувати бар’єри навколо того, що вони їдять, але, на жаль, відсутність зубів може зробити це реальністю, як і погано підігнані протези.

Оскільки зубні імплантати закріплюють коронку на місці та стабілізують положення вставних зубів без ризику їх зісковзування, можна їсти більш жорстку їжу. Люди, які протягом кількох років носять звичайні зубні протези, мають проблеми з розщепленням таких продуктів, як біфштекс, хліб і кондитерські вироби.

Завдяки зубним імплантатам, які закріплюють новий набір зубних протезів на замовлення, така їжа більше не буде заборонена для вас. Подібним чином, якщо ви живете з відсутніми зубами протягом кількох років, зубні імплантати полегшать труднощі, які ви відчуваєте, намагаючись розщепити певну їжу.
Утримувати зуби від зміщення

Коли ви втрачаєте зуб, сусідні зуби можуть почати зміщуватися у вільні проміжки, викликаючи неприродні проміжки у вашій посмішці. Це не тільки може мати косметичний вплив, неприродні щілини можуть полегшити осідання частинок їжі та бактерій і спричинити проблеми з гігієною порожнини рота.

Зубні імплантати забезпечують здорову структуру зубів, яка не тільки виглядає добре, але й полегшує чистку зубів щіткою та ниткою між проміжками.

 Інвестиція на все життя

Реставрації, в основі яких є зубні імплантати, є найдовговічнішим варіантом, доступним для пацієнтів, за умови, що ви забезпечуєте правильний догляд за новим зубом або зубами. Тут, у клініці «Brilliant Smile», ми використовуємо найкращі доступні матеріали для створення вашої реставрації, і ваші імплантати можуть прослужити від 10 до 20 років, за скромними оцінками.
Захистіть зуби від зношування

Навіть відсутність одного зуба створює навантаження на інші зуби, щоб виконувати функції, до яких вони не звикли. Коли ви втрачаєте один або кілька задніх зубів, це може змусити зуби, не пристосовані для жування, підняти провисання. На жаль, це може супроводжуватися зносом зубів, тому бажання замінити втрачені зуби зубним імплантатом стане благом для ваших зубів, що залишилися.
Якщо ви бажаєте записатися на консультацію з імплантації зубів, зв’яжіться з нашою дружньою командою сьогодні . Телефон: +380661968793.